Vrei la munte? Nu mai poți pune cortul fără cadastru și intabulare!

Vești proaste pentru românii care îndrăgesc campingul. Începând de azi toți turiștii care vor să-și amplaseze cortul au nevoie de cadastru și intabulare pentru locul ales. Procedura e simplă, susțin autoritățile. Locul trebuie rezervat în prealabil și marcat. După asta, turistul coboară la adresa de domiciliu, contactează un inspector cadastral autorizat, care vine, măsoară și face schița. 

Împreună cu 3 copii după buletin, autorizația de incendiu, certificatul fiscal și o taxă de timbru de 8,45 lei, turistul va merge la orice notar autorizat, unde va intabula locul de campare. În termen de maxim 30 de zile lucrătoare va putea să-și pună cortul liniștit și să se bucure de aerul curat al munților.

Această procedură evită ciondănelile inutile de pe munte, când mai mulți turiști revendică același loc de cort: ”Scoți certificatul de cadastru și intabularea și ai terminat discuția. Costurile de circa 2500 lei sunt mai mult decât justificate”, explică inspectorul montan Leonard D. Turiștii prinși fără cadastru vor fi amendați, li se vor confisca cortul și lemnele de foc și vor fi trimiși 2 zile la cules de ciuperci. Vor fi amendați și turiștii care intabulează loc pentru cort de 2 persoane dar vin cu ditamai sufrageria de 8 persoane.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
11 august 2021 13:36
Citește mai mult despre: cadastru cort intabulare munte notar

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult