A apărut şaorma termoizolată! Graţie lipiei din polistiren, miezul rămâne cald chiar şi a doua zi

Mii de bucureşteni din cartierul Dristor şi nu numai se îmbulzesc să încerce ultima inovaţie în materie de şaorma! În parteneriat cu un cunoscut lanţ de materiale de construcţii, experţii români în termodinamica kebabului au dezvoltat prima şaorma termoizolată din lume, a cărei umplutură poate rămâne caldă chiar şi la 24 de ore după preparare.

Clienţii care cumpără zilele acestea o şaorma vor fi întâmpinaţi nu doar cu tradiţionalul “Cu de toate?”, ci şi cu întrebarea “De vară sau de iarnă?”. Potrivit angajaţilor fast-foodului, “şaorma de iarnă” are o lipie căptuşită atent cu 3 cm de polistiren expandat, peste care se aplică un strat solid de tencuială, menit să ferească de intemperii deliciosul preparat.

“Fie ploaie, fie vânt, carnea rămâne caldă şi zemoasă ore întregi”, confirmă bucătarul-şef, “iar cartofii, maioneza şi celelalte ingrediente secrete nu se sleiesc. Sigur, textura aspră a tencuielii i-ar putea descuraja pe consumatorii ocazionali, dar polistirenul e mult mai uşor decât lipia obişnuită, aşa că noul preparat e excelent pentru diete.”

Scris de Vasile
9 octombrie 2014 14:10
Citește mai mult despre: iarna izolare termica polistiren saorma

Alte articole

Vezi mai mult