Adelin Petrișor va transmite dintr-o zonă de conflict aflată în județul Vaslui

Corespondentul de război al TVR a plecat către Vaslui, unde își va pune viața în pericol pentru ne ține la curent cu omorurile din această zonă a țării. „Am transmis din cele mai importante teatre de război ale planetei, dar aici pericolele sunt considerabil mai mari”, a spus reporterul special. „În Vaslui nu cunoști taberele, nu știi niciodată de unde apare cineva cu un topor în mână ca să-i facă o vizită fratelui său.”

O altă dificultate întâmpinată de Adelin Petrișor în teatrul de război din Vaslui este bariera lingvistică dintre reporter și localnici. „Oamenii de aici sunt efectiv terorizați de spectrul limbii române, evită cu orice preț să vorbească această limbă. De când sunt aici am încercat să stau de vorbă cu câțiva localnici, dar e foarte greu să te apropii de ei fiindcă put a băutură.”

Tabul de reportaj al Televiziunii Române a oprit în satul Armășeni din județul Vaslui, locul unde practic nu mai e nicio familie care să nu fi pierdut pe cineva drag. Aici oricine are un frate înjunghiat în biserică, o bunică violată ca-n filme sau un ori tată care a plecat la cârciumă și nu s-a mai întors niciodată. Adelin Petrișor va transmite chiar din cârciuma satului, unde câțiva insurgenți au ucis cu bestialitate pe alți câțiva insurgenți, care veniseră primii la cârciumă și ocupaseră toate mesele. Până acum ei au refuzat orice dialog cu autoritățile și au anunțat că nu vor pleca până nu vine cineva de la Primărie să bea cu ei acolo.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
20 iunie 2012 13:06

Alte articole

Vezi mai mult