Adio, poluare! Fiecare bucureştean va primi un furtun de 100 km ca să respire aer de munte

Veşti bune pentru bucureştenii care se tem de poluarea înfiorătoare a aerului! Municipalitatea a găsit o soluţie şi o va pune în aplicare în cel mai scurt timp. Potrivit Gabrielei Firea, fiecare locuitor al Capitalei va primi un furtun lung de peste 100 km, prin care va putea respira în voie aer proaspăt de la o staţie de pompare amplasată undeva la munte, în judeţul Prahova.

„Avem rezerve uriaşe de aer curat. Practic, cum treci de Băicoi, tot aerul e perfect respirabil. Ar fi chiar păcat să nu exploatăm această resursă preţioasă”, spune primarul. „Vom organiza cât de curând licitaţia pentru achiziţionarea celor peste 3 milioane de furtunuri, iar fiecare cetăţean va putea să vină la sediul PMB să-şi ridice mosorul uriaş cu furtunul personal. Cu plăcere!”

Câţiva bucureşteni şi-au exprimat îngrijorarea că oraşul se va prăbuşi sub hăţişul de furtunuri, care se va adăuga hăţişului de cabluri, însă au recunoscut că e o soluţie mai bună decât să-şi ţină respiraţia toată săptămâna şi să plece din oraş în weekenduri pentru a-şi re-umple plămânii.

„Mie mi-e teamă doar de hoţii de aer care mi-ar putea înţepa furtunul, sau de vreun cioban pus pe glume acolo, la munte, care să se pârţâie în el”, a apreciat un cetăţean.

Primăria a refuzat să divulge cât va costa proiectul revoluţionar şi dacă există vreun expert care consideră că chiar e posibil să respiri printr-o tulumbă de 100 km: „Noi nu ne ocupăm cu detaliile astea. Noi doar punem ‘furt’ şi ‘tun’ în ‘furtun’!”, a glumit Gabi Firea.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
21 februarie 2019 10:02

Alte articole

Vezi mai mult