Am scăpat! Pentru că afară e cald și 1 Mai cade de Paști, anul ăsta ziua liberă se dă de 1 Martie

Două năpaste crude și nedrepte, faptul că 1 Martie cade în timpul săptămânii și că 1 Mai coincide cu ziua de Paști, au fost în sfârșit reparate. Pentru că afară e suficient de cald, s-a decis ca 1 Mai să se țin anul ăsta pe 1 Martie, ceea ce înseamnă că de Mărțișor vom avea liber și scăpăm de corvoada tradițională a acestei zile.

”Mi se pare absolut normal ca, în loc să oferim mărțișoare, să mergem în Vamă să bem bere și să stăm la soare”, spune reputatul bărbat Decebal Popescu, inițiatorul proiectului. ”E păcat ca o vreme atât de frumoasă să fie irosită la locul de muncă. Desigur, bărbații care se simt femei și vor să ofere mărțișoare vor putea s-o facă, nu-i va obliga nimeni să-și ia zi liberă.”

În prezent, se caută soluții pentru ca bărbații să scape onorabil și de ziua de 8 Martie. ”Lucrăm la un proiect prin care să facem această zi similară cu cea de Paști, să cadă întodeauna duminica. Suntem în secolul XXI, e timpul să oprim cruzimea la care e supus, de exemplu, un bărbat care ar zeci de colege de birou. Îi ajung nevasta și soacra, de care oricum nu scapă, nu e nevoie să-l chinuim și mai mult”, a explicat Decebal Popescu.

Scris de Calin
23 februarie 2016 14:44
Citește mai mult despre: 1 mai 1 martie bere Vama Veche zi libera

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult