Arheologii au descoperit sub gorunul lui Horea cocenii cu care s-a șters

Descoperire senzațională făcută de o echipă de arheologi patrioți care au săpat sub gorunul lui Horea de la Țebea. Ei au găsit îngropați sub copac mai mulți coceni, despre care spun c-ar fi folosiți de marele erou român ca să se șteargă la fund. Dacă e așa avem de-a face cu cea mai importantă descoperire arheologică de la hârtia igienică găsită sub teiul lui Eminescu încoace.

Arheologii spun că au găsit un număr impresionant de coceni, ceea ce înseamnă fie că Horea folosea frecvent gorunul pentru rezolvarea nevoilor de natură fiziologică, fie a avut parte de o diaree cruntă. „Dar am găsit și un obiect în formă de cocean, dar care nu e cocean, care ridică anumite semne de întrebare în privința sexualității lui Horea“, spune arheologul István Sárkányi, cel care a condus săpăturile.

Încurajați de descoperirea cocenilor și a obiectului în formă de cocean dar care nu e cocean, arheologii au continuat săpăturile și insistența lor a fost imediat răsplătită. Ei au găsit trei pahare conice și o bilă rotundă, alături de o hârtie pe care e scris mesajul „Luc dă bol, faind dă bol“, accesorii pe care mai mult ca sigur Horea le-a folosit ca să-și rotunjească veniturile în cele patru ocazii în care a fost în vizită la Viena.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de Calin
5 decembrie 2021 10:03
Citește mai mult despre: arheologi coceni

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult