Ăsta e falimentul lui Hruşcă şi Bănică Jr.? Grigore Leşe deschide un club de colinde în Dorobanţi!

Într-o perioadă în care multe din localurile de tradiţie se închid, din zona de clubbing vin şi veşti bune. Încurajat de cantităţile impresionante de ceapă, slană şi mai ales creiţari descoperite în chimir când l-a dat la spălat, maestrul Grigore Leşe a decis să investească totul într-un club cu specific de colinde. Clasificat cu 5 stele-sus-răsar, clubul urmează a fi decorat interior în stil ziurel de cătră ziuă târziu, cu vădite influenţe precreştine.

„În Bucureşti, toţ au un’e mere după lucru sau la sânta duminecă să-şi asculte muzica preferată, doară pasionaţii de corinde nu. E, uite că-n curând or să aibe şi ei un’e hori, un’e doini or zâce din fluiere şî cavale. Da’ mai abitir or putea să corinde, să-mbuce colăcuţ proaspăt rupt de gazdă rămasă sănătoasă or un şot din cele flori dalbe de măru. Ş-asta nu doară la sărbători, ci-n tot veacu”, îşi detaliază planurile artistul. Pasionaţii de colinde vor putea să se dezlănţuie pe celebrele hituri „Velerim şi Veler, Doamne” ori „Sus la poarta Raiului”, admirând animatoarele ce se vor undui pios pe ritmuri de zurgălăi, la bare de lemn sculptat cu brişca.

Analiştii etnofolclorici estimează că deschiderea noului club va echivala cu un seism pe piaţa emergentă a colindelor. Ei spun că renumitul leruilerăr Ştefan Hruşcă ori rezidentul de iarnă al Sălii Palatului, Bănică Jr., vor fi cei mai afectaţi, odată cu spargerea monopolului şi liberalizarea colindelor. De altfel, primele semne de declin au şi apărut, bursa canadiană încheind deja mai multe şedinţe marcate de scăderi drastice ale valorii lerului. „Mă tem că pentru consacraţii cantautori corindiţa nu-i mai multă”, concluzionează cu pesimism unul dintre analişti.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Harald
2 ianuarie 2016 08:31

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult