Au furat startul! Sute de credincioși s-au așezat la coadă la Sf. Parascheva cu o săptămână în avans

Deși ediția de anul acesta a festivalului de moaște de la Iași urmează să înceapă abia săptămâna viitoare, fanii Sfintei Parascheva se îngrămădesc deja la gardul Mitropoliei! 

Exact ca la o deschidere de Apple Store sau ca atunci când se băga carne în anii 80, sute de oameni stau deja la coadă, apărându-și cu înverșunare locul la rând, transmit surse bisericești. “Unii au venit cu scăunele, cu corturi și saci de dormit – orice, ca să ajungă primii la pupat! E un semn clar că Parascheva de anul ăsta va fi un succes colosal”, a declarat pr. Onufrie Rîuleț, event planner la Mitropolia Moldovei.

“Judecând după cușmele de oaie, cei mai entuziaști enoriași au venit tocmai din creierii munților ca să intre primii la moaște. Câtă dedicație, să vii cu zece zile înainte! Ne gândim să le oferim cadou un tricou cu Sf. Parascheva și un backstage pass”, a continuat pr. Rîuleț.

Anul acesta, în deschiderea Sfintei Parascheva vor fi pupate moaștele Sf. Pafnutie Sastisitul, ale Sf. Xilofon din Bărbulești, dar și niște moaște surpriză, au adăugat organizatorii.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de Vasile
6 octombrie 2015 11:08
Citește mai mult despre: aglomeratie coada Iasi moaste parascheva religie

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult