Breaking: CJ Iaşi îl va deshuma pe Creangă să-i facă o freză mişto

Renovarea spectaculoasei bojdeuci a proto-hipsterului Ion Creangă a fost doar primul pas! Consiliul Judeţean Iaşi anunţă că anul viitor va lucra intens la imaginea scriitorului însuşi. Cel mai probabil, acesta va fi deshumat ca să i se poată face o freză modernă, să nu mai apară în manualele şcolare cu claia aia de ţăran păduchios.

„Pentru un clasic al literaturii române, mă gândesc la o tunsoare razor fade, cu o creastă dată pe o parte, eventual câteva şuviţe albastre care să îi scoată în evidenţă ochii plini de… ştiţi voi, de clasicism din ăla cool”, spune Geani Talent, stilistul angajat de CJ Iaşi pentru operaţiunea de coafare a mortului.

„Din câte ştiu, a fost îngropat într-o cămaşă şi pantaloni de stofă, mult prea retro, boss, adică înţeleg că pe vremea lui Creangă erau anii 80 dar totuşi… Înainte să-l băgăm la loc, eu zic să îi cumpărăm o scurtă cu guler de puf şi nişte izmene Vagabond până deasupra gleznei. Poate şi un lanţ dacă rămâne buget”, adaugă Gabone zis Barosu, expert fashion gr. I în cadrul Ministerului Culturii.

„Poate reuşim să prindem şi pupăza să-i punem silicoane”, şi-a dat cu părerea un reprezentant al Primăriei Iaşi.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
20 noiembrie 2023 16:00
Citește mai mult despre: bojdeuca creanga cultura freza Iasi

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult