Câine dresat să detecteze COVID, precizie 100% la pacienţii cu chiftele în buzunar

Nasul patrupedelor e cel mai bun instrument pentru detectat coronavirusul! Nu o spunem noi, ci savanţii Institutului de Dresaj Canin „Marcel Mavrocordat” din Chitila.

Oamenii de ştiinţă l-au antrenat pe Rex, un superb maidanez bucureştean, să adulmece infecţia cu COVID, iar primele rezultate arată că animalul are o rată de succes de 100% la pacienţii cu chiftele în buzunar.

„Am împărţit pacienţii în două loturi: cei cu COVID şi cei fără COVID. Celor cu COVID le-am pus o chiftea în buzunar ca să-i putem identifica ulterior, dar câinele nu avea de unde să ştie asta. În absolut toate cazurile, Rex al nostru a simţit COVID-ul şi a început să latre! E fenomenal ce simţuri au aceste animale nobile”, spune Avram Anton, coordonatorul studiilor.

În condiţii reale, cu pacienţi fără chiftele în buzunar, Rex a fost mult mai nesigur şi a dat-o în bară de câteva ori, însă cercetătorii spun că e o chestiune de exerciţiu. Până atunci, experimentele de la IDCMM continuă, iar viteazul Rex nu a dat niciun semn că s-ar fi plictisit de chiftele.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Vasile
4 februarie 2021 14:26
Citește mai mult despre: caini chiftele coronavirus

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult