Nu e chiar “Balena albastră”, dar e un joc distractiv care face furori printre tinerii bucureşteni! Prin cartierele Capitalei, tot mai mulţi adolescenţi se leagă la ochi, intră pe prima uşă pe care o nimeresc şi trebuie să ghicească, doar după miros şi pipăit, dacă e farmacie, casă de pariuri sau, eventual, Mega Image.

farmacie_sau_pariuri.jpg
“E super marfă, menuţule”, zice Samuel, un licean din sectorul 3 care abia aşteaptă să se joace din nou. “Ieri am ghicit 3 farmacii după mirosul de dezinfectant şi naftalină. La pariuri mi-am dat seama că am ajuns fiindcă se auzeau plânsete şi înjurături. Pe a treia am gherlit-o, eu am zis că e Mega, dar era tot o casă de pariuri în care mânca un băiat crenvurşti cu pâine.”

Singura capcană a jocului, spun tinerii care îl practică, e că uneori poţi nimeri într-o scară de bloc, unde toate mirosurile sunt amestecate. “Atunci trebuie să iei jocul de la capăt. Din fericire, cam toate blocurile au interfoane acum, aşa că în majoritatea cartierelor efectiv n-ai cum să intri altundeva decât la pastile, la pariuri sau la parizer.”

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Vasile | Wednesday, 14.02.2018 14:09 Monden

National Cinematografic