Cocalarul care a intrat acum 2 ani cu BMW-ul în mare a ieşit azi pe o plajă din Georgia

Cea mai lungă expediţie subacvatică românească s-a încheiat cu succes! În urmă cu câteva ore, BMW-ul unui celebru cocalar constănţean a ieşit la suprafaţă pe o plajă a oraşului portuar Batumi din Georgia.

Şoferul vehiculului, Mario Ureche zis Cousteau, intrase în apa Mării Negre la Vama Veche acum 2 ani, pentru a-şi face un selfie. Fiindcă nu mai putea da în marşarier din cauza curenţilor, dar şi pentru a evita amenda, a decis să meargă tot înainte, până dă de uscat pe partea cealaltă.

În total, “Thor Heyerdahl al cocalarilor” a parcurs mai bine de 1000 de kilometri pe platoul abisal, atingând adâncimi de 2000 de metri. “Nu e aşa mişto pe fund fiindcă Marea Neagră e un bazin meromictic, iar apele din adâncime sunt neprielnice vieţii. P**a caracatiţe, p**a rechini d-ăia şmecheri, doar nişte epave de galere bizantine perfect conservate din secolul al 11-lea. Cam ca la noi, la Brăila. La greci e mult mai mişto în mare, au o grămadă de corali, au şi autostrăzi”, povesteşte şoferul.

“La un moment dat am rămas fără benzină, am zis că până aici mi-a fost. Da’ am avut bulan că a trecut un submarin rusesc, le-am dat băieţilor un ghiul de aur pentru un plin şi mi-au umplut şi portbagajul de torpile.”

Autorităţile georgiene nu l-au putut sancţiona pe bărbat fiindcă legile lor prevăd amenzi pentru şoferii care intră în mare, nu şi pentru cei care doar ies.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
2 mai 2018 15:05

Alte articole

Vezi mai mult