Consiliul Concurenței a amendat șaormeriile, după ce s-au înțeles să crească colesterolul din șaorme

După marii retaileri, a venit rândul șaormeriilor să primească o amendă record din partea Consiliului Concurenței: în total, aproximativ 174 de milioane de euro. Asta după ce Consiliul Concurenței a constatat că patronii de șaormerii s-au înțeles între ei să crească colesterolul din fiecare șaorma la minim un litru.

Un reprezentat al Consiliului Concurenței spune că a fost efectiv șocat de tertipurile folosite de șaormerii. ”Am găsit în ele găleți de colesterol, în care țineau la macerat absolut toate ingredientele: lipia, carnea, sosurile, până și pătrunjelul”, a povestit acesta. ”Țineau inclusiv cuțite ceramice în colesterol, ca să se îmbibe peste noapte, iar apoi le foloseau la tăierea cărnii.”

Reprezentanții Consiliului Concurenței îi bănuiesc pe șaormari că folosesc și ingrediente secrete, menite să dea dependență față de produsul lor. ”Pe perioada verificărilor, zeci dintre inspectorii noștri au devenit dependenți de șaorma, deși înainte se hrăneau doar cu salate și produse pe bază de soia. Ceva e suspect”, spune președintele Consiliului Concurenței.

Scris de Calin
14 ianuarie 2015 18:01

Alte articole

Vezi mai mult