Credeai că dăm mult pe rachetele Patriot? Primăria Capitalei a cumpărat artificii de 7 miliarde de dolari!

În timp ce ministrul Apărării introducea pin-ul cardului național pentru a achita prima tranșă de 700 de milioane de doari pentru achiziționarea sistemului de rachete Patriot, la primăria Capitalei avea loc un eveniment de o anvergură mult mai mare. Primarul Gabriela Firea a semnat actul prin care autoritățile locale au cumpărat artificii în valoare de 7 miliarde de euro.

„Am obținut un preț bun, pentru că am negociat la sânge, 150 de dolari pentru o petardă, 560 pentru o rachetă simplă, 12.000 de dolari pentru o rachetă mai groasă. Nu e vorba de artificii doar pentru acest revelion, ne-am gândit și la viitor, artificiile astea or să ne ajungă cel puțin 20 de ani, cât voi fi eu primar dacă nu sunt aleasă președinte”, a spus Gabriela Firea cu ocazia semnării documentului. Măsura a fost aspru criticată de membrii PNL din Consiliul general al Capitalei, care au cerut ca de banii ăștia să se ia și două steaguri de la o firmă a unuia dintre ei, să nu se arunce banii chiar pe nimicuri.

Artificiile au o putere de detonare de 5 megatone, similară cu cea a experimentelor făcute de armata americană în arhipelagul Marshall, la jumătatea anilor 60. Pe perioada sărbătoririi, centrala de la Cernavodă va fi oprită, pentru a nu fi afectată de trepidații, iar mai mult clăridi din București vor fi sprijinite cu pari groși, de lemn, ca să nu cadă pe trotuar sau peste mașini.

Scris de Ef
15 decembrie 2017 08:12
Citește mai mult despre: artificii Firea

Alte articole

Vezi mai mult