Cum a apărut tradiţia colindului. Părinţii îşi trimiteau copiii cu sorcova, ca să poată face sex

De ce credeţi că 99% din români sunt născuţi în septembrie? Pentru că sunt concepuţi în perioada sărbătorilor de iarnă, când toţi copiii sunt pe uliţă cu sorcova şi părinţii pot să frece lerul.

Mersul cu colinda pare ceva complet absurd, până realizezi care e schema din spatele ideii. Pentru că locuiau în case mici, de multe ori doar cu o cameră, sau în bordeie, românii aveau nevoie de puţină intimitate. La un moment dat le-a venit ideea să trimită copiii să “colinde”.

“Era avantajos nu doar pentru că rămâneau singuri şi puteau să facă sex, ci şi pentru că copiii se duceau pe la vecinii fără copii şi îi deranjau, stricându-le tot farmecul sărbătorilor cu miorlăiala aia numită stupid colinde”, explică Mioara Papuc, antropolog.

Dovada supremă că românii au inventat colindele doar ca să poată să şi-o tragă e faptul că pe vremea lui Ceauşescu, când colindele erau interzise, părinţii trimiteau copiii după sifoane, un simplu pretext ca să rămână singuri: “Nu doar că te trimiteau după sifoane, te trimiteau mereu în cealaltă parte a oraşului, să stai cât mai mult pe-afară!”, a mai spus Mioara Papuc.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
28 decembrie 2015 08:38
Citește mai mult despre: colinde Sarbatori sex

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult