Două vizitatoare de la Luvru au bârfit-o pe Mona Lisa atât de mult încât i-a dispărut zâmbetul

Muzeul Luvru din Paris ar putea fi închis pentru o perioadă nedeterminată de timp după ce unul din exponate, portretul Giocondei, a fost deteriorat de două vizitatoare. Acestea au reușit, în numai un sfert de oră de bârfă, să-i șteargă Mona Lisei zâmbetul de pe față.

Înregistrările de pe camerele de supraveghere au arătat că cele două femei au comentat cu privire la umerii femeii, care sunt prea adunți în față, coatele prea ascuțite, încheieturile groase și ridurile aproape invizibile. Autorul picturii, artistul italian Leonardo da Vinci, a fost acuzat că a modificat vizibil unele aspecte ale chipului femeii, folosind o tehnică care peste 500 de ani va purta numele de „airbrush”.

După finalizarea bârfei, pe chipul nobilei italience a rămas doar o grimasă. Cele două femei au comentat că nimeni nu poate arăta atât de bine și de încrezătoare pe forțele proprii fără un pic de machiaj. Cel mai straniu este că bârfa – care a abordat, printre altele, subiecte precum rujuri, fete, parfumuri sau băieți – nu a pornit de la tablou, ci de la noua broșură Avon, care abia a apărut la prietena ta care este reprezentant.

21 ianuarie 2015 11:01

Alte articole

Vezi mai mult