E Ziua Marinei! Ca în fiecare an, au fost daţi afară boschetarii din submarinul Delfinul

A sosit Ziua Marinei, sărbătoare mult aşteptată de constănţeni şi turişti deopotrivă! În această dimineaţă, cu câteva ore înaintea defilării, ofiţeri de la Paza de Coastă au dus la capăt obişnuitul ritual de evacuare a boschetarilor care locuiesc, în restul anului, în submarinul Delfinul.

“‘Delfinul’ nu e doar singurul submarin al flotei militare române, ci şi un loc călduţ, ferit de intemperii, de aceea e căutat de persoanele fără adăpost, care desfac trapa şi se strecoară înăuntru cu zecile. De obicei îi tolerăm pe bieţii oameni, că submarinul oricum nu pleacă nicăieri şi altfel s-ar umple de şobolani”, explică amiralul Deceneu Petrescu. “Cu toate astea, o dată pe an scoatem submarinul la paradă. Atunci, cu părere de rău, trebuie să-i dăm afară, cu tot cu saltelele şi mormanele de haine vechi pe care le depozitează în camera motoarelor.”

“Unii sunt înţelegători – oricum se vor muta înapoi a doua zi – dar alţii fac un scandal monstru, trebuie să-i scoatem cu forţa sau să-i momim cu crenvurşti calzi”, adaugă amiralul Petrescu, oftând prelung. “Uneori nu dorm noaptea, mă gândesc că poate începe războiul. Atunci am fi nevoiţi să scoatem submarinul din port mai mult timp. Nu toţi sunt apţi să fie marinari. Unde s-ar duce?”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
15 august 2016 13:18
Citește mai mult despre: boschetar submarin Ziua Marinei

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult