Firma lui Videanu schimbă gheaţa de pe trotuarele bucureştene cu alta mai rezistentă

După ce a schimbat aproape toate bordurile din Bucureşti, Adriean Videanu a dat o nouă lovitură bugetului Capitalei: una din firmele sale a câştigat un contract de înlocuire a gheţii de pe toate trotuarele bucureştene.

Dis de dimineaţă, zeci de muncitori puteau fi văzuţi schimbând gheaţa veche cu alta nouă, mult mai alunecoasă şi mai rezistentă. „Gheaţa pe care o punem acum este foarte rezistentă. Poţi să dai cu sare sau nisip pe ea, că va rămâne la fel de alunecoasă. Calitatea ei este indiscutabilă”, ne-a explicat directorul de vânzări al firmei lui Videanu.

Nu toată lumea susţine demersul de înlocuire a gheţii de pe trotuare. Mai mulţi activişti ecologişti s-au adunat în faţa sediului firmei lui Videanu, ca să protesteze împotriva aducerii de gheaţă nouă pe trotuare. Ei acuză firma că foloseşte bucăţi din gheţarul de la Scărişoara, pe care l-au distrus complet. Reprezentanţii Ministerului Mediului spun însă că gheţarul de la Scărişoara era vizitat de prea puţină lume, deci dispariţia sa nu creează nici un fel de probleme.

Foarte mândru de ceea ce se întâmplă pe trotuarele bucureştene este primarul general Sorin Oprescu, care şi-a motivat decizia în cadrul unei conferinţe de presă. „Dom’le, am schimbat gheaţa din motive estetice. Gheaţa naturală de pe trotuare arăta din ce în ce mai rău. Devenise foarte murdară şi se aluneca din ce în ce mai greu pe ea, din cauza inconştienţilor care au dat cu nisip pe gheaţă. Ba mai mult, în unele zone – puţine, ce-i drept – gheaţa dispăruse cu totul, după ce fusese curăţată de oameni. Pentru o capitală europeană o astfel de situaţie este inacceptabilă. Altă soluţie decât să înlocuim gheaţa veche cu alta nouă nu aveam”, a explicat Oprescu.

Scris de Calin
28 ianuarie 2011 11:01

Alte articole

Vezi mai mult