Goana după bani! Un scriitor obscur, George R. R. Martin, a scos o carte după Game of Thrones

Mai poate cineva afirma că americanii au vreo scrupulă când vine vorba de bani? Ei bine, nu! Pe numele său George R. R. Martin, un scriitor aspirant din New Jersey a publicat recent – ce credeţi? – o carte inspirată din celebrul serial Game of Thrones.

Dornic să profite de pe urma renumelui producţiei televizate, Martin a scris o lucrare în mai multe volume care redă fidel traseul îndrăgitelor personaje concepute de HBO. Fără să se gândească, măcar pentru o clipă, că ar putea fi dat în judecată pentru plagiat, scriitorul a vândut deja un tiraj considerabil, şocându-i pe criticii literari, care au etichetat demersul său drept “o înşelătorie făţişă”.

“Din primele pagini ale cărţilor din seria ‘A Song of Ice and Fire’ îţi dai seama că e o pastişă după Game of Thrones”, spune Decebal Popescu, expert în literatura fantasy. “Aceleaşi motive, aceeaşi intrigă – chiar şi personajele au nume foarte similare. N-am mai întâlnit ceva atât de deşănţat de când am citit cărţile lui Tolkien, inspirate din Lord of the Rings, sau chiar Dune, despre care toată lumea ştie că e bazat pe jocul produs pentru MS-DOS în ‘92.”

“Aşa-zisul ‘autor’ pretinde, plin de tupeu, că el ar fi născocit de fapt primul întreaga poveste, iar cei de la HBO ar fi preluat-o ulterior, plătindu-i chiar o sumă colosală de bani. Ce măscărici! Probabil e beat sau a tras pe nas”, a adăugat specialistul.

“Nu înţeleg nimic”, ar fi comentat, sfidător, George R. R. Martin, dacă acesta este numele lui real.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de Vasile
24 aprilie 2015 00:58
Citește mai mult despre: Game of Thrones George R. R. Martin HBO scriitor

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult