În acest weekend are loc Dăbuleni Pride, prima paradă a pepenarilor

Cine spune că România este o țară intolerantă habar n-are despre ce vorbește sau exagerează pentru a face un pic de circ. O dovadă clară este parada pepenarilor din acest weekend din Dăbuleni, o localitate celebră în toată țara că e plină de pepenari.

Locuitorii dar și oameni din toate colțurile țării vin cu bucurie la această paradă și, în mod absolut uluitor, nimeni nu protestează împotriva ei. Până și popa din sat a anunțat că va participa la paradă să se vadă și el cu câțiva pepenari și să-i binecuvânteze. „Păi și eu sunt un pic pepenar, cât îmi permite munca, când nu e post cu bucurie, fără probleme”, a explicat preotul.

„E-adevărat că nu avem probleme cu integrarea noastră în societate. Ar fi totuși niște aspecte de menționat, oamenii sunt prietenoși cu noi doar când e sezonul cald, când vine iarna parcă nici nu ne cunosc. Dar altfel avem drepturi, e bine, dacă s-ar da și subvenția la timp am putea spune că țara noastră are cea mai liberală și incluzivă atitudine față de pepenari din Europa”, a declarat liderul comunității.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

8 iulie 2022 17:04
Citește mai mult despre: Dabuleni pepeni

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult