În sfârşit o reparaţie istorică. Cei care au văzut filmul Ciuleandra vor primi banii înapoi

După peste 30 de ani de așteptare, statul a decis să le restituie banii de bilete păgubiților din dosarul Ciuleandra, cel mai prost film din istoria cinematografiei. Filmul, lansat în 1985, avea peste 2 ore, din care o oră și jumătate doar cu noroi, fiind descris de Lars von Trier ca ”singurul film la care am plâns de ciudă că nu l-am făcut eu”.

Criticii spun totuși că Ciuleandra-filmul are marele merit de a fi mai bun decât Ciuleandra-nuvela, pe care Rebreanu a scris-o ca să-l ierte lumea pentru Pădurea Spânzuraților. Filmul povestește cum un boier tânăr își ucide soția, o țărancă, apoi încearcă să evite pușcăria mergând la un spital de nebuni, unde moare, pentru că e totuși un spital românesc.

Imediat după prima proiecție din 1985, filmul a fost retras și toate peliculele au fost distruse. După ce a văzut filmul, Nicolae Ceaușescu, furios, a început să demoleze satele românești. Foarte mulți români care au văzut filmul au rămas cu sechele, după care au făcut copii cu sechele, pe care îi cheamă de obicei Bogdan sau Ionuț, și care acum claxonează foarte mult și se duc la mall.

Cei care vor banii înapoi nu trebuie să arate dovada achitării biletului, pentru că groaza şi dezgustul încă se citesc în ochii lor, după 30 de ani.filmul_ciuleandra2.jpg

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Ionut
20 aprilie 2018 11:04

Alte articole

Vezi mai mult