În Vaslui se văd deja efectele creșterii alocației de copii: au apărut sute de birturi noi

Vestea că se măresc de la 1 martie alocațiile copiilor cu un procent consistent i-a scos pe vasluieni din case. Pe mulți doar ca să sărbătorească la birt, însă au fost destui care s-au apicat de muncă: au început să construiască noi birturi.

”Nu e timp de pierdut”, explică un întreprinzător vasluian. ”Chiar dacă banii ăia ai copiilor încă n-au ajuns efectiv în buzunarele părinților, nimic nu-i împiedică să-i bea în avans, pe caiet. Consumul de băutură va exploda în județ începând de azi, nu de la prima alocație mărită încasată. Nu vedeți că nici n-am început bine birtul și deja lumea stă la rând să cumpere băutură?”

Vasluiul va bifa în această seară și alte comportamente inedite, după cum remarcă reputatul sociolog Decebal Popescu. ”Că tot e Valentine’s Day azi, nu e exclus ca mulți vasluieni să facă sex diseară – în sensul că sex cu partenera de viață, nu viol c-o vecină trecută de 70 de ani. Ei știu că orice copil în plus le va aduce și mai multă băutură în pahare, așa că se vor pune la treabă. Repet, cu partenera, nu cu vreo babă”, a precizat sociologul.

Scris de Calin
14 februarie 2019 18:02

Articole asemanătoare

Vezi mai mult