La loc de cinste! Sabia lui Ștefan cel Mare a ajuns într-o șaormerie din Istanbul

Respect neașteptat arătat de marele popor turc pentru un simbol național al României. Sabia lui Ștefan cel Mare, probabil cel mai important domnitor pe care l-a avut vreodată Transilvania, a fost scoasă din muzeu, unde stătea degeaba, și a ajuns într-una din cele mai populare șaormerii din Istanbul.

Și pentru că turcii știu ce înseamnă respectul și diplomația, la prima tăiere de carne cu sabia lui Ștefan cel Mare a fost prezent însuși președintele Recep Erdoğan. Gestul președintelui turc este absolut uimitor, de un respect rar întâlnit, în condițiile în care Ștefan cel Mare e cunoscut în primul și-n primul rând pentru că trăgea turci în țeapă.

Mai mult, Erdoğan i-a invitat la șaormerie pe președintele Iohannis și pe ministrul Culturii, Lucian Romașcanu. Klaus Iohannis n-a ajuns însă, că l-a simțit doamna Carmen că vrea doar să bage o șaorma și nu l-a lăsat. A fost prezent însă ministrul Culturii, care s-a folosit de faptul c-a lucrat mai mulți ani la Kanal D și a etalat toate cele trei expresii în turcă pe care le-a învățat în acei ani: „cu de toate“, „mai multă maioneză“ și „mulțumesc“.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
10 mai 2022 08:35
Citește mai mult despre: sabie saormerie Stefan cel Mare

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult