La muncă, români! Aveți de îngropat chiștoace și coceni pe ditamai plaja Mamaia

Lărgirea plajei din Mamaia pune presiune pe turiștii și comercianții români. Un studiu recent arată că e nevoie de cel puțin de cinci ori mai mulți coceni și chiștoace pentru ca plaja să fie acoperită la nivelul anilor trecuți.

„E simplu, mai multă plajă, mai mult spațiu în care trebuie îngropate chiștoace și coceni“, spun autorii studiului. „Asta înseamnă în primul rând mai mulți comercianți de porumb fiert și de țigări. Numărul turiștilor nu e neapărat important: important e ca turistul să fie harnic și să îngroape în nisip mai mulți coceni decât în trecut.“

Autoritățile din Mamaia se gândesc la o subvenție pentru porumb fiert. „Dacă fiecare turist va primi gratis un porumb fiert vom avea destui coceni îngropați în nisip. Țigări nu le putem da gratis, că nu e ok să încurajăm fumatul, dar ne putem concentra pe cocenii de porumb“, consideră autoritățile locale.

Turiștii nu văd însă cu ochi buni aceste planuri, mulți dintre ei acuzând că din cauza lucrărilor de lărgire nisipul de pe plajă nu mai este fin ca în anii trecuți și e mult mai greu să îngropi coceni în el.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
1 iulie 2021 12:38
Citește mai mult despre: chistoace coceni mamaia plaja

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult