Maneliştii vor să gândească: au cerut autonomie intelectuală

Acuzaţi de toată lumea că nu sunt în stare să gândească singuri, maneliştii s-au hotărât să ceară autonomie intelectuală.

Nu se ştie deocamdată cui aparţine iniţiativa, însă e evident că în spatele acestui demers se află maxim un iubitor de manelişti, nicidecum un manelist veritabil. Sursa de inspiraţie a fost Emil Boc, care se roagă de câţiva ani de Băsescu să-i acorde şi lui o minimă autonomie intelectuală.

Maneliştii contactaţi de TNR ca să detalieze insolita revendicare n-au fost capabili să ne explice despre ce e vorba. „N-ai valoarea mea ca să-ţi răspund la întrebare”, a sunat refuzul lor standard.

Există deja voci care susţin că lumea nu e pregătită să le acorde maneliştilor autonomie intelectuală. „Dacă, şi aici e vorba de un mare dacă, deci dacă maneliştii încep să gândească singuri, umanitatea va avea de suferit. Plus că există riscul ca maneliştii să nu se familiarizeze niciodată cu actul gândirii, practic o să-şi bată joc de acest privilegiu”, a avertizat psihologul Hanibal Dumitraşcu.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
1 iunie 2011 13:06

Alte articole

Vezi mai mult