Miros de naftalină în malluri, că e plin de bătrâni care vor să vadă Avatar 2

Bășini, cloncănit de bastoane pe gresie, multe haine maro și un miros greu de naftalină în mai toate mallurile din țară, unde a început să ruleze Avatar 2, așa că bătrânii au dat năvală. Puțini sunt cei care își mai amintesc prima parte a filmului Avatar și doar cei trecuți de 70 de ani sunt fani adevărați.

Pentru spectatorii tineri, Avatar 2 seamănă mai degrabă cu o schemă de marketing, cum a fost cu Star Wars, care a început cu episodul 5, în anii 80. Absolut nimeni, în afară de cei mai în vârstă boșorogi, nu-și mai amintește de prima parte a filmului, în care niște băștinași albaștri se bat cu corporația care vrea să le fure resursele, iar ei vor să rămână liniștiți în epoca de piatră, exact ca la Roșia Montană.

Obișnuiți cu stilul lor, pensionarii își aduc de acasă gustări, că ”nu dăm noi o grămadă de bani pe popcorn la cinema”, cum declară constantin Mavrocordat, persoană în vârstă venită să vadă Avatar 2. Unii au la ei câte o butelcă de vișinată, iar doamnele un pet cu socată ascuns în burtieră. Cei mai mulți vin la cinema cu o caserolă cu negresă, cornulețe de casă sau chec, pentru că nu pot să mestece altceva cu protezele.

Spectatorii mai tineri spun că au senzația că au intrat într-o farmacie Catena, atât de rău miroase a bătrâni la cinematografe acum.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Ionut
17 decembrie 2022 08:10
Citește mai mult despre: avatar bătrâni catena cinema film naftalină

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult