Pentru prima oară în aproape 2000 de ani, numărul de bărbi din România a depăşit din numărul bărbaţilor! Dacă, conform ultimului recensământ, în ţara noastră locuiesc 9.746.000 cetăţeni de sex masculin, Asociaţia Frizerilor a raportat luna aceasta 9.749.360 de bărbi, fără a pune la socoteală ciocurile şi bărbile false.

barbosi_selfie_femeie.jpg
"Nu mă miră. Azi dimineaţă am mers cu metroul şi eram numai bărboşi, inclusiv paznicul, vatmanul, o doamnă în vârstă şi bichonul ei. Unii oameni aveau chiar şi câte două bărbi, una pe faţă şi una la ceafă", spune Decebal Popescu, bărbos din sectorul 4. "Unii spun că e de la alimentaţie, dar eu cred că e pur şi simplu o modă. La un moment dat o să treacă."

"E o situaţie nemaivăzută de pe vremea dacilor. În cultura lor, după cum scria Herodot, femeile şi copiii purtau adesea bărbi lungi, stufoase, ca să sperie duhurile rele", explică Barbu Julă, istoric al bărbilor la Institutul Dacic din Orăştie.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Monday, 25.09.2017 15:33 Monden

National Cinematografic