Nou! În Tecuci a apărut alpinistul inutilitar: doar se bălăngăne la geam și se holbează înăuntru

Piața serviciilor la mare căutare deși complet inutile tocmai s-a îmbogățit cu încă unul, lansat în Tecuci: alpinismul inutilitar. Practicanții săi nu curăță geamuri, nici nu repară tencuiala, localnicii fiind prea rupți în cur să-și permită asemenea servicii. În schimb, alpiniștii din subramura tecuceană se bălăngăne 8-10 ore în fața ferestrelor, privind înăuntru ca la niște televizoare pe care, la rându-le, nu și le permit acasă.

Unii, mai înstăriți, porecliți „chiaburii văzduhului”, sparg și semințe de soreancă în timpul vizionărilor. Totuși, ei rămân încă o raritate pe piața tecuceană, putând fi numărați pe degetele rămase la o mână după ce recuperatorul și-a făcut treaba. Apăruți inițial pentru a deservi locuitorii din zgârie-nori, alpiniștii inutilitari s-au văzut nevoiți să se adapteze și la înălțimi mult mai mici, singurul zgârie-nori din Tecuci fiind de fapt un zgârmă-lut – un bloc de garsoniere, 3 etaje + mansardă, supraînălțat ilegal cu un sfert de nivel de un potentat local care crede că totul i se cuvine pe lumea asta.

Tecucenii i-au privit inițial cu reticență pe inutilitari, temându-se c-ar putea intra să le fure de prin case, mai ales că mulți renunțaseră de mult la prea scumpele geamuri, înlocuite cu țiplă de la caserole de mâncare prădate dintr-un camion imprudent. Dar localnicii s-au relaxat cu fireasca întrebare „ce-ar putea fura un tecucean de la un altul?”, câtă vreme toți poartă, cu schimbul, aceleași 27 de perechi de izmene, primite de municipalitate de la ajutoare. Așa că tecucenii s-au obișnuit cu alpiniștii inutilitari, cu care se trezesc dimineața și-ar putea chiar să-și bea împreună cafeaua, dac-ar ști ce-i aia.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de Harald
23 iunie 2023 11:26
Citește mai mult despre: alpinist

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult