Compania americană Hunt Oil și Petrom au descoperit lângă Buzău un zăcământ de gaze de peste 40 miliarde metri cubi, cea mai mare rezervă onshore (pi țărm) din întreaga regiune a Moldovei, din care Buzăul face parte.

gazebuzaumoldova.jpg
"Neam de moldovean n-a mai văzut atâtea gaze într-un singur zăcământ, arunca-mi-aş cuşma pe jos de locuitor al regiunii Moldova!", a exclamat un localnic din Buzău, care speră că gazele extrase vor alimenta o nouă fabrică de treninguri. Aceasta, spun voci importante din businessul moldovenesc, ar revigora economia Buzăului şi a întregii Moldove, regiunea care înconjoară Buzăul şi din care acesta face indiscutabil parte.

Zăcământul descoperit în Buzău a fost botezat "Ştefan cel Mare, Domnul Moldovei", a precizat ANRM (Agenţia Naţională de Resurse din Moldova).

Reprezentanţii companiei americane au refuzat să dezvăluie mai multe informaţii, adăugând doar: "Pi şini faşiţi voi americani, uăi?"

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Vasile | Tuesday, 03.07.2018 17:29 Monden

National Cinematografic