Primarul din Olăneşti a venit în Vama Veche, să afle ce îi atrage pe atâţia bătrâni acolo

O delegație condusă de primarul din Olănești, Mircea Stoian, dar și alți primari din stațiuni balneoclimaterice, cum ar fi Sovata, Gogovora, Călimănești-Căciulata sau Băile Herculane, a vizitat în această dimineață stațiunea Vama Veche, destinația de vacanță numărul 1 pentru oameni trecuți de 40 de ani.

„În ultima vreme am observat că tot mai mulți turiști de vârsta a treia nu mai revin în stațiunile noastre. Am putea pune asta în seama unui fenomen natural, moartea, dar mai este și altceva la mijloc, mulți preferă să meargă la Vama Veche sau în 2 Mai, unde, din ce am observat, îi lovește senilitatea, își uită hainele în cameră și merg goi la plajă”, spune primarul Mircea Stoian. Acesta a remarcat că și seara oameni cu păr alb în cap sunt pe terase încercând să agațe fete care sunt colege de școală cu nepoții lor.

Veteranii Vămii spun că secretul este să ți-i crești pe pensionari de mici, să-i obișnuiești cu stațiunea. „Oamenii mai în vârstă au nevoie de socializare și vor să vadă fețe cunoscute în fiecare zi, și când stau în oraș și când merg în vacanță. Le asigură un confort mental foarte necesar la vârste înaintate”, explică psihologul Decebal Popescu.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

29 iulie 2017 09:07
Citește mai mult despre: Olanesti Vama Veche

Alte articole

Vezi mai mult