Ai o pungă cu pungi în bucătărie? Numără-le urgent! Conform unui proiect de lege depus în Senat de parlamentarul independent Giani Costel, românii care deţin peste 100 de sacoşe de plastic sunt obligaţi să şi le treacă în declaraţia de avere, acestea urmând să fie supuse unui regim special de impozitare.

pungacupungi_anaf.jpg

“Pungile de plastic sunt o adevărată monedă paralelă în ţara noastră - nu se degradează în timp şi au valoare intrinsecă. Cunosc milionari care şi-au schimbat o bună parte din avere în pungi, iar în anumite cercuri, când ai de făcut o plată nedetectabilă, în loc să vii cu bani, aduci o pungă cu pungi. Pungile se află într-un ‘no man’s land’ legislativ, care trebuie reglementat de urgenţă”, a spus senatorul Costel.

“1% dintre români - magnaţi precum Ţiriac sau Becali - deţin 40% din pungile României. Nu doar că trebuie să scoatem pungile la suprafaţă, ci să le impozităm, asigurând astfel un venit sigur, constant, la bugetul ţării”, a adăugat un parlamentar PNL în sprijinul propunerii legislative a lui Costel.

Marile lanţuri de supermarketuri, principala sursă de pungi a românilor, nu şi-au exprimat încă părerea în chestiunea fiscalizării pungilor. Declaraţiile neoficiale ale casierilor de la Mega au fost, în mare parte, neutre, constând exclusiv în reiterări ale întrebării “Doriţi punguţă?”.Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman - 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Tuesday, 25.04.2017 16:29 Monden

National Cinematografic