Răcoritor! Cercetătorii din Dăbuleni au creat un pepene uriaş, în care poţi să faci şi baie

Iubitori de pepeni din întreaga lume jubilează! Dacă până acum pepenele ne răcorea doar când îl consumam, curând vom putea să ne bucurăm de el şi după ce i-am savurat miezul zaharos. Recent, cercetătorii Institutului pentru Cucurbitacee “Eudoxiu Harbuzachi” din Dăbuleni au anunţat că au reuşit să obţină, prin încrucişări selective şi modificări genetice, o lubeniţă atât de mare încât un grup de prieteni poate face lejer baie în ea.

“Pepenele de baie e un soi timpuriu, cu miezul roşu aprins şi puţini sâmburi”, explică Basarab Geoană, genetician de pepeni. “Dar nu acestea sunt trăsăturile care îl vor face competitiv pe piaţă, ci dimensiunea. Fructul atinge o greutate de 5 tone şi e conceput să fie scobit cu uşurinţă, folosind o simplă cazma. Ulterior, ne putem scălda direct în zeama care rămâne, ca într-un jacuzzi dulce şi lipicios, dar îl putem şi conecta la reţeaua de apă. Adio, ştrand!”

Deşi pepenele gigant încă nu a ajuns pe tarabe, primarul din Dăbuleni şi-a instalat deja un exemplar superb în curte. “E foarte relaxant să stai pe marginea pepenelui în weekend, să mănânci nişte pepene şi să faci o baie bună în pepene, dar pe copii nu pot să-i las nesupravegheaţi, fiindcă pepenele e destul de adânc”, declară edilul localităţii.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Vasile
22 iulie 2016 15:02
Citește mai mult despre: baie Dabuleni jacuzzi pepeni piscina vacante vara

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult