Reacție exemplară a lui Iohannis după ce i s-a cântat imnul secuiesc în Harghita: „Da’ Râpa o știți?”

Președintele Klaus Iohannis efectuează în aceste zile o vizită istorică în teritoriile ocupate din Harghita și Covasna unde a avut o serie de întâlniri cu băștinașii zonei. Aceștia i-au pregătit o serie de suprize printre care, intonarea imnului Ținutului Secuiesc, imediat după cel național. Președintele a fost plăcut impresionat de armonia vocilor și i-a întrebat pe localnici dacă știu „Râpa”.

Primarul din Miercurea Ciuc, Raduly Robert a cerut viceprimarului să-i aducă chitara oficială a muncipiului și, în cor, toți cei prezenți au început să cânte, după doar câteva acorduri „La maaaaarginea paaaaantei abrupte”. Neînțelegeri între români, sași și secui au avut loc chiar după prima strofă, o parte din cei prezenți spunând că ultimele două versuri se cântă de două ori, în timp ce primarul a zis că la ei așa se știe melodia, se cântă o singură dată.

După finalizarea melodiei, primarul Raduly i-a înmânat președintelui steagul ținutului secuiesc, gest apreciat de șeful de stat care a declarat că „și eu colecționez steaguri fake”. Acesta a oferit la schimb ungurului steagul Ciadului, spunându-i că e fain că ne putem înțelege așa de bine.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

18 iulie 2017 14:07
Citește mai mult despre: iohannis râpa

Alte articole

Vezi mai mult