Respiră aerul Bucureșiului interbelic! Într-un bar din capitală nu s-a mai aerisit din 1933

Tinerii, dar și cei mai în vârstă – nostalgici după vremurile de altă dată, când Bucureștiul era supranumit „Micul Paris”, vor putea savura aerul de altă dată chiar în centrul Capitalei. Acolo încă mai există un bar din perioada interbelică și, cel mai important, nimeni nu a mai aerisit de-atunci. 

„Cred că ultimul care a deschis geamul acolo a fost Zelea Codreanu, dar Nicolaie Iorga, care ieșise și el la o bere în centru a început să comenteze că îl trage curentul. De-acolo s-au luat, de-acolo a început totul”, povestește Mihai Mătăsaru, strănepotul primului patron al barului. În perioada comunistă în acest bar au venit și au fumat Nichita Stănescu, Marian Preda dar și Emil Bobu. 

În subsolul barului se află, perfect conservate în fum, mumiile barmanilor și ospătarilor care au lucrat acolo și au murit la datorie. În baie, dacă nu faci zgomot când faci pipi vin lilieci și ți se așează pe șliț. „Important e că ținem la tradiție: nu numai că nu aerisim, nici nu schimbăm scrumierele de pe masă. Dacă scormonești cu atenție prin ea sigur găsești vreun chiștoc rămas acolo de la George Bacovia sau Constantin Argetoianu”, spune patronul barului. Acesta s-a apărat când i s-a spus că nu prea mai sunt la modă barurile neaerisite, precizând că, măcar, berea este scumpă, caldă și proastă.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

26 martie 2015 15:56
Citește mai mult despre: aerisire bar Bucuresti fum

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult