Veşti bune pentru locuitorii marilor oraşe din România! Tot mai mulţi tineri cu bărbi impresionante renunţă la maşinile personale, iar străzile sunt din ce în ce mai aerisite. Majoritatea spun că motivul principal pentru care şi-au trimis autovehiculele la casat e că aveau nevoie de garaj pentru a face bere artizanală, kombucha, bragă, cvas, spârcâz şi alte băuturi fermentate la modă.

hipsteri_bere_in_garaj.jpg
"Aveam un Logan cu care îmi mai făceam treaba prin oraş, mai o muncă, mai o cumpărătură, ştiţi voi. Dar când am avut de ales între a folosi garajul ca să ţin maşina şi a-l transforma în mini-brewery pentru noul meu concept de Bercenian-Rahovian Indian Semi-Pale Dark Ale, vă puteţi imagina pentru ce am optat", spune Aurel, tânăr din Berceni.

"Acum iau autobuzul zilnic, e OK, am slăbit 20 kg", adaugă Gigi, un alt proaspăt berar din cartier.

În prezent, peste 9600 de micro-berării funcţionează în garaje, beciuri, uscătorii şi canalizări din Capitală, iar numărul acestora continuă să crească, spun experţii în fermentaţie insalubră.

Scris de Vasile | Friday, 12.07.2019 16:15 Monden

National Cinematografic