Un poştaş român s-a angajat la Yahoo Mail pe un salariu fabulos

Meseria de poștaș nu va dispărea, ci va trece în online. Cazul lui Vasile Mucava, din Ploiești, spune multe despre posibilitățile pe care noile tehnologii le deschid factorilor poștali din țara noastră. Cu o experiență de peste 30 de ani în livrarea scrisorilor, Vasile a intrat în atenția americanilor de la Yahoo atunci când s-a aflat despre el că n-a distribuit niciodată spam.

Deocamdată, Vasile este singurul poștaș român care lucrează pentru Yahoo Mail. El a schimbat geanta de poștaș cu un laptop HP de ultimă generație și, în loc să umble toată ziua cu bicicleta și să fie mușcat de câini, stă la birou și se uită cum îi intră banii în cont.

Sistemul de livrare a poștei electronice fiind autmatizat, Vasile nu are mare lucru de făcut. Din când în când, mai oprește un mesaj cu subiectul Viagra 100% Penis Enlargement,  dar și acestea apar tot mai rar de la un timp și se duc oricum în căsuța de spam.

Ajuns om important, cu mașină mică și salariu de 100.000 de dolari pe an, Vasile Mucava a acceptat să vorbească pentru presa din România:

“Nu vreau să mă laud, dar eu am avut primul ideea să fac e-mail. Când am văzut că scrisorile nu mai încap în  geanta mea de poștaș, am zis că mai bine le deschid, le bag pe calculator și pe urmă le arunc. Sau fac focul cu ele. Am fost fraier că n-am pus-o in practică. Acum eram milionar, ca Bănel Nicoliță.”

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de TNR
1 iunie 2011 09:22

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult