Vine toamna! Tristeţe mare printre românii care au trăit 3 luni doar din dopuri de pepene în piaţă

Vrem, nu vrem, odată cu vara se încheie şi sezonul pepenilor. E un moment trist pentru mii de români care, timp de aproape trei luni, au supravieţuit umblând din piaţă în piaţă, prefăcându-se că vor să cumpere un pepene şi mâncând dopuri pe săturate.

Printre cetăţenii afectaţi de sosirea toamnei se numără şi Sandu T., un obişnuit al pieţei Miniş şi autointitulat blogger de pepeni. “A fost frumos. Din iunie încoace n-am cheltuit un ban pe mâncare. Îi ocheam pe pepenari, dădeam târcoale în jurul mormanului de harbuji, îi cântăream, îi ciocăneam şi, inevitabil, un vânzător îi făcea dop ca să-mi arate că-i dulce. Atunci fugeam cu dopul şi aia era masa mea! Uneori mai gustam şi câte o căpşună.”

“De acum înainte o să fie mai greu”, se plânge Sandu. “Din septembrie nu mai sunt pepeni decât în supermarket, şi acolo trebuie să fii foarte convingător cu casierul dacă vrei să-ţi taie un dop cât de mic.

“Acum îmi explic de ce fiecare pepene pe care l-am cumpărat anul ăsta era totalmente ciuruit, ca un şvaiţer cu găuri triunghiulare”, a comentat un trecător.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
23 august 2016 02:51
Citește mai mult despre: dop pepeni piata toamna vara

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult