S-au săturat! Pentru a treia oară la rând, Ambasada Japoniei a fost evacuată de angajaţii Primăriei Capitalei pentru că îşi desfăşura activitatea într-o clădire cu bulină roşie.

steagul_japoniei_bulina_rosie_evacuat.jpg
Deşi personalul diplomatic a încercat, în repetate rânduri, să le explice autorităţilor că sediul e în stare perfectă iar bulina face parte din drapelul ţării, reprezentanţii municipalităţii au declarat că “nicăieri nu sunt prevăzute excepţii” şi că “nu glumim cu siguranţa publică”.

“Unde-i lege nu-i tocmeală”, spune Robert Acrişor, inspector al Primăriei. “Orice trecător poate vedea cum flutură, la intrarea în ambasadă, ditamai bulina roşie. I-am convins pe japonezi să se mute, dar de fiecare dată când schimbau sediul, apărea şi acolo bulina. Or fi blestemaţi, treaba lor, dar noi nu putem să le facem derogare.”

“Sunt obosit şi dezamăgit”, se plânge Daihatsu Miyagi, ambasadorul Japoniei la Bucureşti, făcându-şi din nou bagajele. “Într-o zi o să-i scriu Împăratului să schimbe naibii steagul, că cu românii nu te poţi înţelege.”

Nea Costel, drojdier:

“Până şi eu mă trezesc pe 26 mai ca să merg la vot! N-ai nicio scuză dacă stai acasă!”

Scris de Vasile | Friday, 11.12.2015 15:37 Politic

National Cinematografic