Bulgaria refuză să extrădeze un porc care a fugit dintr-un coteț din Zimnicea

Relații tensionate între România și Bulgaria din cauza unui porc de peste 130 de kilograme. Acesta a scăpat acum mai bine de o săptămână din cotețul unui gospodar din Zimnicea, a urcat cumva pe feribotul din localitate și a ajuns pe malul celălalt al Dunării, la bulgari.

Deși România a făcut o cerere oficială ca porcul să fie extrădat proprietarului său de drept din Zimnicea, autoritățile din țara vecină refuză să facă asta. Bulgarii spun că porcul este traumatizat și acuză că acesta nu a beneficiat de condiții optime în cotețul lui din România.

Mai mult, bulgarii bănuiesc că porcul nici măcar nu ar fi scăpat dintr-un coteț, cum susțin românii, ci dintr-un balcon, știut fiind faptul că mulți locuitori din Zimnicea au acest obicei, să crească porc în balcon.

Românii susțin însă că bulgarii inventează tot felul de pretexte pentru a ascunde crudul adevăr: porcul a fost dejă tăiat și mâncat de bulgari. Țara noastră este decisă să se adreseze Curții Internaționale de la Haga și să ceară pedepsirea bulgarilor.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
5 iulie 2022 18:40
Citește mai mult despre: Bulgaria extradare porc

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult