Castelul Peleş va fi prevăzut cu termopane! “Regele Mihai se tot plângea că îl trage curentul”

Îndrăgitul castel Peleş, aflat în proprietatea privată a Casei regale, va fi termoizolat şi dotat cu geamuri tip termopan! Anunţul a fost făcut în această dimineaţă de secretarul familiei de România, vicontele Onufrie, lăsându-i muţi de uimire pe cetăţenii din Sinaia, dar şi pe turiştii sosiţi tocmai de la Ploieşti ca să vadă fermecătoarea construcţie.

Aflat în vizită oficială la o casă de amanet din staţiunea montană, principele Duda a confirmat şi el zvonul care circula de mai multă vreme în rândurile nobilimii: “E adevărat, vom instala termopane la principalele ferestre ale Peleşului, pentru că alteţa sa, regele Mihai, are o vârstă şi nu mai suportă curentul. Mai ales la urechi. Îl trage foarte tare la urechi aerul rece de Peleş.”

“În plus, vom izola cu polistiren faţada dinspre vale, ca să mai reducem din cheltuielile cu încălzirea. Nu mai puteam amâna lucrarea, în spatele tronului s-a format igrasie după ultima ploaie iar administratorul regal ne somează să plătim întreţinerea regală!”

Pentru a-i linişti pe arhitecţii care susţin că o asemenea lucrare ar distruge încântătorul palat, Casa regală a adus asigurări că va folosi doar rame din PVC de cea mai bună calitate şi polistiren extrudat de 10 cm.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
15 ianuarie 2016 14:51
Citește mai mult despre: casa regala izolare peles regele mihai termopan

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult