Curtea Constituţională va deveni instanţa supremă în materie de amânări

Decizie istorică privind Curtea Constituţională a României! Printr-o Ordonanţă de Urgenţă, premierul Victor Ponta a decis azi să lărgească atribuţiile CCR, urmând ca aceasta să devină instanţa supremă în materie de amânări, având dreptul să pronunţe amânarea oricărei decizii, oricât de importantă sau de nesemnificativă.

Prim-ministrul a prezentat şi câteva exemple privind noile atribuţii ale Curţii Constituţionale: „De exemplu, luând un caz de mare importanţă, dacă o tânără îi spune prietenului ei că e timpul să aibă un copil. el poate apela la CCR pentru a amâna acest moment. De asemenea, într-un registru minor, dacă, de pildă, trebuie validat un referendum la nivel naţional al cărui rezultat afectează economia şi statutul internaţional al ţării noastre, tot CCR poate să întârzie o asemenea decizie câteva săptămâni sau chiar luni, după cum e nevoie.”

Ordonanţa de Urgenţă ar trebui să intre în vigoare săptămâna aceasta, dar premierul Ponta spune că nu e deloc exclus ca CCR să o amâne până în 2013.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
16 august 2012 14:08

Alte articole

Vezi mai mult