Discursul lui Tudorel a fost atât de comunist, că românilor li s-au făcut televizoarele alb-negru

Nici măcar televizoarele românilor nu au rămas indiferente la damful de stalinism din discursul de aseară al lui Tudorel Toader. După doar câteva minute de la începutul conferinței de presă, multor români li s-a făcut televizoarele singure alb-negru și le-au dispărut toate celelalte canale în afară de TVR, o trimitere mai mult decât evidentă la perioada comunistă de care amintește discursul lui Tudorel.

”Pentru o seară m-am simțit din nou ca în perioada comunistă”, povestește o victimă a discursului lui Tudorel. ”Și nu doar că mi s-a făcut televizorul alb-negru, dar mi-a dispărut toată mâncarea din frigider, în bibliotecă mi-a apărut ediția completă a operelor lui Lenin, iar după un timp s-a luat și curentul, de-am ajuns să stau la lumânare, exact ca înainte de ‘89. Tudorel efectiv ne-a întors în acea perioadă sinistră cu discursul lui stalinist.”

La alții a fost chiar mai crunt. Unui român, de exemplu, i-a bătut un securist la ușă și l-a amenințat că îl trimite la muncă la canal dacă mai vorbește de rău politicienii aflați la conducere. Iar altuia i-au apărut din senin pe pereți portrete cu Stalin, Ceaușescu și Iliescu, de-a trebuit bietul om să se ducă să doarmă la o rudă, că în propria casă efectiv nu mai putea sta.

Scris de Calin
23 februarie 2018 19:02
Citește mai mult despre: comunism Tudorel Toader

Alte articole

Vezi mai mult