Eclipsă tipic românească! Astronomii spun că şi la noi trebuia să fie totală, dar s-a furat

Eclipsa solară de astăzi le-a lăsat privitorilor un gust amar, mai ales dacă au şi investit în ochelari speciali de protecţie! Deşi în ţări civilizate, precum Marea Britanie sau Islanda, soarele a fost acoperit în proporţie de 90% sau chiar total, pe meleagurile noastre n-a mai ajuns decât o eclipsă parţială, de 50-60%, din cauză că o bună bucată s-a furat.

Potrivit astronomilor, dacă România ar fi avut o rată mai bună de absorbţie a eclipselor, în jurul orei 12 ne-am fi putut bucura de minute întregi de beznă totală.

“Oricâtă eclipsă li s-ar da românilor, aceasta nu va ajunge la cetăţeanul de rând dacă nu rezolvă definitiv problema corupţiei”, spune Franz Meinarsch, astronom şi dansator german. “Procurorii DNA trebuie să afle ce s-a întâmplat cu restul de Lună şi să încerce să-l recupereze, iar cei responsabili trebuie pedepsiţi!”

Dacă lupta anticorupţie eşuează, adaugă omul de ştiinţă, la următoarea eclipsă – cea din iunie 2020 – soarele ar putea fi acoperit doar în proporţie de 10-20% deasupra României.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
20 martie 2015 10:39
Citește mai mult despre: coruptie DNA eclipsa Luna soare

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult