Proaspăt promulgată de preşedintele Klaus Iohannis, legea care obligă comercianţii să vândă minimum 51% produse româneşti face primele victime! Mai multe tarabe cu pepeni de Dăbuleni s-au închis în această dimineaţă, iar importurile de pepeni fff dulci de Dăbuleni din Grecia şi Turcia au scăzut drastic.

pepeni_avalansa.jpg
“De unde, doamne iartă-mă, să aduc pepeni de Dăbuleni? Din Dăbuleni?”, suspină, cu mâinile în păr, patronul unui aprozar specializat în pepeni de Dăbuleni. “În pustietatea aia abia dacă se fac în fiecare an 200 de pepeni mari şi laţi, restul trebuie să-i aducem cu TIR-ul din ţările calde. Turcia sau Grecia de obicei, dar am avut ani când aduceam pepeni de Dăbuleni tocmai din Guatemala sau Trinidad-Tobago. Acolo cresc pepenii în vârful palmierului, ca bananele.”

“Dacă ar fi să ne bazăm pe pepenii de Dăbuleni româneşti, estimez că fiecare tarabă ar vinde maximum o felie. Poate nici atât. Legea asta e dezastruoasă. Nu mă miră că toţi pieţarii se reprofilează de pe pepeni turceşti de Dăbuleni pe biciclete Pegas chinezeşti”, adaugă Theodor Şulea, statistician de pepeni la Primăria Dăbuleni.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Monday, 11.07.2016 16:56 Politic

National Cinematografic