Liechtensteinul a fost smuls de vânt şi aruncat în curtea unui elveţian

Vântul a creat probleme şi în alte ţări europene, nu doar în România. Cel mai grăitor exemplu este cel al micuţului stat Liechtenstein, care în urma unei puternice rafale de vânt s-a deplasat câţiva kilometri spre vest, ajungând cu totul în curtea unui elveţian, agăţat de sârma pentru rufe.

Principalul vinovat este un angajat al ministerului Apărării, care s-a îmbătat crunt şi a uitat să priponească Liechtensteinul înainte să plece la culcare. „De fiecare dată când meteorologii anunţă vânt puternic, se reuneşte celula de criză şi se face strategia pentru priponirea corectă a statului, lucru care ieri nu s-a întâmplat. Cel responsabil va fi aspru pedepsit”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Liechtensteinului.

Situaţia va reveni însă la normal până cel târziu diseară, după ce o maşină specială de tractare va duce statul Liechtenstein pe teritoriul său iniţial. „Puteam la fel de bine să iau statul Liechtenstein în portbagajul maşinii mele, dar nu ne dorim chiar să-l umilim. Aşa, cu maşina de tractare, demnitatea sa nu va fi deloc afectată”, a explicat premierul elveţian.

Scris de Calin
24 mai 2013 10:55

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult