Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a fost nevoit să revină cu o declarație pe tema scutului anti-rachetă după cea de ieri, când a anunțat că românia are rachete balistice la Deveselu, ceea ce ar implica că acea bază nu are doar rol de apărare. Astfel, ministrul a precizat azi, încă o dată, că acei coceni colorați de la Deveselu sunt rachete de interceptare, nu balistice.

coceni rachete deveselu.jpg

„Consider că, în cazul unui atac cu rachete din partea Rusiei, un adult vânjos poate lua acești coceni, rachete de interceptare cum le spunem pe-aici pe la olteni, și arunca spre racheta rusă când vine să ne lovească, când e pe la 200 de metri, s-o deviezi de la traseu, că nu face străinu ordine la noi în țară. Că suntem armată profesionistă și avem niște standarde NATO de respectat!”, a declarat ministrul Fifor, și s-a scuzat pentru ieșirea precedentă precizând că era „mangă” când a dat declarațiile alea.

Acesta a dat mai departe instrucțiuni celor responsabili să revopsească un pic baza de la Deveselu că a început să arate ca naiba, se vede cartonul pe ea. Pentru lucrările de renovare Ministerul Apărării a alocat un tir de vopsea și câteva role de scoci, să facă să pară, măcar de la distanță, că ar fi o bază militară cu rachete în zona aia.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Eftimie | Thursday, 02.08.2018 10:34 Politic

National Cinematografic