Atenţie mare când cumpăraţi pepeni! Românii care îi iau de la piaţă întregi şi îi taie, “ca tot omul”, în curte sau în cadă riscă amenzi usturătoare. Potrivit unei directive a Parlamentului European, orice pepene roşu sau galben trebuie asomat înainte de tăiere.

pepene_asomat.jpg

Pentru asomarea cucurbitaceului, spun normele UE, gospodarii îi pot aplica o lovitură cu un obiect contondent în moalele capului. Cei mai sensibili pot alege şi o simplă injecţie cu tranchilizant în zona codiţei, mult mai puţin traumatizantă pentru voluminosul fruct.

“Fireşte, după tăiere, pepenele trebuie dus la veterinarul de fructe, care îi va analiza pulpa şi sâmburii la microscop. Ar putea să vi se pară redundant, dar nu ştim încă sigur că salmonella pepenelui şi trichineloza pepenelui nu se transmit şi la om”, a explicat Benito Popescu, membru în comisia pentru pepeni şi dovlecei a Parlamentului European.

Nemulţumiţi, mii de români ameninţă cu proteste dacă nu vor fi scutiţi de prevederile PE, invocând argumente care ţin de tradiţie, precum “Strămoşii noştri au belit harbuzul cu cuţitul în lighean mii de ani la rând!” sau “Eu n-am îngrăşat lubeniţa asta tot anul ca să vină îmbuibaţii de la Bruxelles să mă înveţe s-o tai”.

Join us in our attempt to change the world through technology. We're looking for Deep Learning Research Engineers to help us solve intelligence in the most innovative domains out there. Apply today!

Scris de Vasile | Wednesday, 16.07.2014 14:14 Politic

National Cinematografic