Oprescu promite: „Toţi bucureştenii, fără excepţie, vor avea acces la apă de ploaie!”

Primarul General al Capitalei a ţinut, în conferinţa de presă din această dimineaţă, să dezmintă zvonurile conform cărora ar exista zone din Bucureşti unde oamenii nu ar avea apă de ploaie în case şi ar trebui să o aducă din curte sau chiar de la vecini. „Este o minciună a contracandidaţilor mei la Primărie”, a spus Oprescu, „am luat toate măsurile pentru ca, indiferent de cartierul în care locuiesc, toţi bucureştenii să aibă apă de ploaie în case sau, dacă stau la bloc, în apartamente.”

Oprescu a promis că se vor face verificări pentru a se vedea dacă nu cumva exisă imobile debranşate în mod accidental de la alimentarea cu apă de ploaie. S-au înregistrat plângeri din zone perifericece ale Capitalei, cum ar fi Zăbrăuţi, unde multe familii care nu sunt legate la reţeaua de apă de ploaie fură din burlanele altora, ba chiar şi-au improvizat instalaţii artizanale prin care sifonează apă de ploaie. “E foarte riscant”, spune primarul, “există chiar pericolul să se ude din cap până în picioare.”

În acelaşi timp, contracandidatul său, SIlviu Prigoană, spune că situaţia nu e deloc aşa roz: „Să ai în casă apă de ploaie este un semn fundamental de civilizaţie şi un drept al tuturor bucureştenilor. Cunosc multe cazuri de oameni care, aflând de codul galben, s-au pregătit cu găleţi şi oale să strângă apa care curge din tavan şi când colo nu s-au ales cu o picătură. Dacă voi fi ales primar, nu doar că voi pune capăt acestui abuz, dar promit că toată lumea va avea apă de ploaie absolut gratuit!”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
24 mai 2012 10:05

Alte articole

Vezi mai mult