Patriarhul Daniel a avut recent o ieşire extrem de dură faţă de Ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu. Patriarhul spune că educaţia primită la Harvard a fost degeaba, pentru că se pare că ministrul ar fi încercat să pună un impozit Bisericii, încălcând una din cele mai banale reguli de bun simţ ale democraţiei.patriarhul_daniel_ioana_petrescu.jpg

“Mă trezesc cu o circulară de la Ministerul de Finanţe, prin care tâmpita asta pusese o taxă pe onorariul de sfinţire. Mi-am sfâşiat o haină de aur de 50.000 de Euro de furie! Ar trebui să trimit factura la Minister! Păi e posibil aşa ceva? Imbecila asta n-a văzut că niciun politician n-a pus impozit Bisericii, că dacă face asta l-am executat la alegeri?”, declară furios Patriarhul.

Acesta spune că l-a sunat imediat pe premier, care l-a liniştit: “Mi-a spus că ea e pusă de formă acolo şi i-a atras atenţia să termine cu prostiile şi să se concentreze pe taxele puse oamenilor de rând. M-am mai calmat, dar i-am spus să nu exagereze, să mai aibă oamenii bani să dea şi la biserică”, a mai spus Patriarhul.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Ionut | Tuesday, 29.07.2014 20:06 Politic

National Cinematografic