Ponta: „În cazul miniştrilor, se consideră şpagă doar dacă suma trece de 1 milion de euro”

Premierul Victor Ponta vrea să schimbe legea care pedepseşte persoanele care iau şpagă. Mai exact, în cazul miniştrilor, sau al celor propuşi pentru a deveni miniştri, Ponta vrea o redefinire a luării de mită, astfel încât miniştrii care obţin foloase necuvenite mai mici de 1 milion de euro să nu mai poată fi traşi la răspundere.

„Sistemul actual este învechit”, acuză Ponta, „în actuala formulă o să ne fie imposibil să propunem un ministru la Transporturi care să nu fie anchetat de DNA pentru luare de mită. Ori redefinim şpaga pentru miniştri, ori rămânem fără ministru la Transporturi. Eu zic să alegem răul mai mic, să-i trecem cu vederea pe miniştrii care fură sume modice, gen 300.000 sau 800.00 de euro.”

Premierul spune că astfel se va uşura munca procurorilor, care vor avea mult mai puţine dosare de instrumentat. „Nu uitaţi, eu sunt doctor în drept, deci ştiu ce vorbesc. M-am gândit foarte bine la redefinirea mitei, ceea ce e un motiv suficient pentru a considera propunerea mea mai mult decât binevenită”, s-a lăudat premierul.

Scris de Calin
20 august 2013 08:08

Alte articole

Vezi mai mult